Ryanair este o companie aeriana lowcost din Irlanda ce opereaza curse in toata Europa, de cativa ani si in Romania/Bucuresti. Este prima data cand rezerv un bilet de avion la aceasta companie, eu pana acum am zburat cu Blue Air de cateva ori si cu Wizz Air.

La prima vedere biletele de avion par ieftine 50-100 de euro daca le cumperi cu cel putin 2,4 luni inainte. Ce nu stiu majoritatea oamenilor e ca sunt costuri ascunse ce le depistezi abia dupa ce ai cumparat biletul de avion si treci la urmatorii pasi.

Abia cand te apropii de check-in observi ca locurile in avionul acestei companii costa si ca cel mai ieftin loc in avion este 3 euro, asta daca nu sunt ocupate cele de 3 euro si in cazul ala treci la cele de 4/5/8 euro sau chiar 10 euro pentru cele cu spatiu suplimentar pentru picioare.

taxe suplimentare la Ryanair

Un alt cost ascuns este cel pentru bagaj de mana, la Ryanair bagajul de mana se plateste, de la 1 ianuarie 2018 daca vrei sa aduci un bagaj de dimensiuni standard IATA trebuie sa platesti 6 euro pe zbor deci 12 euro pentru dus-intors.  Cei care nu achizitioneaza acest pachet si ajung la aeroport cu bagaj de mana, ei bine i se va prelua bagajul si va fi dus in cala avionului gratuit.  Daca nu ai nimic de valoare in geanta si ai doar haine nu e bai, dar cum eu calatoresc cu aparatura foto nu prea imi convine sa las bagajul meu in cala avionului deoarece ultima data am luat bagajul zgariat, si era prima calatorie pentru bagajul ala, si nu era un bagaj ieftin de 50-100 de lei.. 

Deci in concluzie daca ai bunuri perisabile, electronice de valoare e bine sa le iei cu tine in avion. Si uite asa se mai adauga inca 20 de euro taxe pentru bagaj de mana+locuri in avion.  

Pana la urma ajungi la conluzia ca nu mai este asa ieftin biletul de avion, dupa ce achiti toate taxele astea. Facand o comparatie cu BlueAir compania noastra aeriana Romaneasca ei bine la ei nu platesti pentru loc in avion, cu exeptia locurilor la geam, dar nici pentru bagaj de mana..

 

Ps: in printscreen se observa ca am achitionat locurile in avion, dar bagajul de mana inca nu.. inca ma mai gandesc daca o fac sau nu, dar pana la urma ma vad nevoit sa o fac pentru ca nu vreau sa am surprize neplacute.

335 total views, 1 views today

Ryanair, ieftin si nu prea
Etichetat pe:        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ponturi, City Break-uri, Aventuri si Fotografii