Ieri la propunerea mai multor amici am iesi la o drumetie in natura prin imensa padure din comuna Poienesti „Gadeasa”. Un loc deosebit aflat la 25km distanta de Vaslui, parerea mea e ca acel loc este si cel mai frumos loc din Judetul Vaslui. Imediat ce ajungi acolo iti doresti sa ramai pentru totdeauna, linistea padurii, copacii, pasarile si animalele salbatice ce traiesc acolo te scot din stresul cotidian si te deconecteaza de la toate problemele de zi cu zi.

Padurea din Gadeasa se uneste cu cele de prin Teisoru/Puscasi/Chitoc si asa incet incet se intind pe o distanta de 20 si ceva de kilometri.  Acolo sunt cele mai mari paduri din judet, nu se stie pentru cat timp la cum se taie in ziua de azi.

Sa revin la drumetia de ieri. Am ajuns cu masinile in parcarea manastirii din Floresti si am pornit la drum. O echipa de vreo 13 drumeti echipati cu termosuri pline cu ceai, vin fiert, slana si ceapa, mergem cat mergem prin sat si incepem sa dam de greu, sa urcam dealul prin zapada mare ce era prin unele locuri pana la genunchi.  In aproximativ 30/40 min ajungem in Gadeasa la un foisor special facut pentru a te odihni si pentru a lua un picnic in aer liber. Poposim 20 min , fiecare bea/mananca ce are in rucsac si mergem sa cautam animalele salbatice. Dupa 30 min de mers dam peste un porc mistret ce era sus in deal printre copaci. Toti ramanem uimiti, trag cateva cadre dupa care ne continuam drumu. O parte din gasca o ia pe dealuri in cautare de ciute si restul echipei se intoarce la masini, deoarece e prea greu de urcat.  Noi ne continuam drumul si dam peste ciute, dar fiind prea la indepartare si nepregatit am ratat cadrele. 

Asta a fost captura din drumetia de ieri. Marele porc mistret 🙂  dar si clipele frumoase petrecute in gasca, si nu in ultimul rand natura frumoasa de acolo! Traseul a fost de aproximativ 11-12km de mers prin zapada si pe dealuri..  Un traseu memorabil!

Drumetie prin „Gadeasa” o bucatica de rai aflata la 25km de Vaslui
Etichetat pe:                        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × 2 =