Paris-Vis devenit realitate

Am ramas dator sa scriu o parere si despre calatoria in Franta/Paris.  Deoarece calatoria a fost in mai 2017 si blogul l-am creat prin iarna nu am reusit sa postez nimic despre calatoria asta, asa ca acum a venit timpul..

Sa vizitez orasul Paris, capitala Frantei a fost un vis care nu credeam ca va deveni asa curand realitate.. De ce? pentru ca este un oras scump spre foarte scump. Dar am zis „what the hell” wee have one life not two.. Avem o viata nu doua, nu ar trebui sa ne gandim doar la bani, ca asa nu mai facem nimic…

Biletul de avion l-am cumparat de prin toamna anului 2016, am dat in jur de 350 lei. Decolare de pe micul aeroport din Iasi cu sosire pe Beauvais Paris, care defapt nu e Paris ci este un orasel aflat la vreo 70km de Paris.

Am facut economii, am platit hotelul dinainte.. si nu a fost deloc ieftin, pentru 2 zile am dat 150 euro, si era de 3 stele si la vreo 6km de centru.. Dar na.. nu a contat asta prea mult.. In fine am ajuns in Beauvais, de acolo am luat autocar catre Paris si am ajuns undeva la 1km/2 de Arcul de Triumf. De acolo trebuia sa iau metroul catre Hotel. 🙂 nu a fost asa usor, m-am ratacit putin, noroc ca o frantuzoaica simpatica m-a ajutat, a cautat pe telefonul ei unde este cea mai apropiata statie de metrou si cum ajung la metrou.

Cea mai mare greseala care am facut-o atunci la prima iesire in lume de unul singur a fost ca nu mi-am activat optiune cu minute si internet in roaming dinainte, ci doar am avut credit.. Dupa vreo 2 ore de bajbaiala ca nu e asa simplu de ajuns cu metroul la hotel, de la Arcul de Triumf a trebuit sa merg pe o magistrala si dupa sa ma mut pe alta ca sa ajung la hotel. Complicat nene 😀 prima data e mai greu in toate, dupa te inveti cum merge treaba :D, cum am ajuns la hotel si m-am cazat prima treaba care am facut-o a fost sa caut conexiuni la metrou si legaturi catre Eiffel si alte obiective turistice.

 Prima zi s-a dus repede, am ajuns la hotel pe la 18, am mai avut timp doar sa ma plimb putin seara pe Champ  elysee si sa fac cateva fotografii. A doua zi am plecat de dimineata sa imi indeplinesc marele vis.. Care era ala? sa urc in varful Turnului Eiffel 🙂 si nu a contat oboseala si cele 2 cozi de securitate si inca o coada de la casa de bilete. Am urcat catre etajul „2” jumatatea turnului, de acolo am mai stat la inca o coada sa iau liftul catre varful turnului de unde am putut admira frumos oras Frantuzesc si sa fac cateva cadre. Plecat de la 8 dimineata am revenit la hotel pe la 15. Timp alocat doar vizitarii Turnului Eiffel!

Ce impresie mi-a lasat Paris, probabil unul dintre cele mai vizitate orase de pe planeta?  Prima impresie e ca este indradevar un oras romantic, este un oras frumos, un oras foarte scump, cred ca este pe locul 2 dintre orasele cele mai scumpe vizitate de mine pana acum. Si da, este un oras unde ai mai vrea sa revii candva. Un oras cu infrastructura bine pusa la punct din toate punctele de vedere.. Si metrou si strazi tot..

Ei si uite asa daca iti propui poti sa iti indeplinesti toate dorintele mari ale vietii. A fost scump, au fost sacrificii financiare dar nu-mi pare rau pentru ca acum sunt fericit ca am ajuns acolo, ca am urcat in varful turnului, ca m-am plimbat pe celebra strada etc.. Ca nu o face tot omul, o fac 20/30% poate din populatia planetei..

Si da erau prin Paris oameni din toate tarile planetei, oameni veniti sa vada orasul si in special Turnul Eiffel!

Loading

Related Images:

Paris-Vis devenit realitate
Etichetat pe:                            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *