Salutare! Astazi va voi da cateva ponturi/sfaturi  sa stiti cum sa economisi cativa banuti pentru calatoriile voastre viitoare! 

O calatorie trebuie planificata din timp, poate cu mici exceptii daca e ceva de moment un „last minute” in rest trebuie sa aloci timp calatoriei sa o poti planifica in detaliu. Eu calatoriile le planific cu 3, 4 luni inainte cel putin asa va sfatuiesc si pe voi sa faceti. 

Blue Air pe Stockholm Arlanda

Cumperi biletul de avion din timp!

Cumpara biletul de avion cand sunt reduceri, sau promotii! „Pandeste” promotiile fii pe faza si cand vezi bilete de avion la pret redus cumpara si nu sta pe ganduri. In viata trebuie sa fii hotarat! 🙂  Trebuie sa fii atent pentru ca reducerile sunt de obicei pentru zborurile din timpul saptamanii si pentru lunile mai putin aglomerate cum ar fi: octombrie/noiembrie sau decembrie. Daca nu te deranjeaza frigul „why not” 🙂

Daca achizitionezi biletul de avion din timp poti economisi chiar si 100-200 de euro, de la caz la caz! Eu cand am plecat in Paris am economisit in jur de 200 de euro ca am cumparat biletul de avion din iarna pentru primavara, luna mai 🙂 Stai cu ochii pe paginile de facebook a companiilor aeriene de tip „Low Cost” cum ar fi Blueair/Wizzair/Ryanair si cand vezi ca au oferte bune cumpara! 

De obicei companiile aeriene au cel putin o data pe luna reduceri de 15/20%. Trebuie sa iei in calcul un aspect: unele companii aeriene au taxe suplimentare ce mai majoreaza putin tariful platit! De exemplu eu pe biletul urmatorului zbor, care o sa vedeti la momentul respectiv unde va fi 😀 am dat 300. Ei bine pe langa aia 300 de lei am mai dat inca vreo 200  pe: locurile din avion si pe „Priority Boarding”  prioritate la imbarcare ce imi permite sa mai iau cu mine in avion inca un rucsac mic, adica aparatura foto care va fi cu mine in siguranta si nu aruncata prin cala avionului.

Asa ca pentru moment  te bucuri ca dai 300 de lei dar dupa ce aduni si toate taxele plus alte servicii treci de 500 de lei in cazul meu. Eu am mai fost nevoiet sa mai platesc un serviciu suplimentar „Airport Transfer”  transfer de la aeroport pana la hotel.. Pentru ca in orasul respectiv se ajunge greu cu autobuzul de la aeroport la hotel.. Asa ca am ajuns pe la vreo 550 lei de la 300 si nu am pus asigurarea de calatorie care este si aia vreo 40, 50 lei… 

Atat pentru moment. 

Calatorii Frumoase va doresc!🙂 

 

Related Images:

Cum poti zbura pe bani putini! Bilete de avion „low cost”
Etichetat pe:                            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × two =