Calatorie in Polonia (Foto)

Eu de obicei imi planific din primavara calatoriile pentru tot anul ca sa ma coste mai putin biletele de avion! Asa am facut si anul asta si am ales sa vizitez Grecia si Polonia.  Grecia am vizitat-o in mai, si Polonia luna asta 13-16 iulie.

Informat catu-si de putin cu ce urma sa vad am plecat la drum catre Bucuresti si de acolo zbor catre Varsovia. Am zburat cu un model nou de avion airbus a321, exact avionul cu care imi doream sa zbor :), zborul a fost ok si a durat doar o ora si 45 de min.  De la aeroport am luat autobuz catre capitala, autobuzul cu nr 175, dupa vreo 20 min am ajuns in centru, deoarece aeroportul e doar la 6km de oras..

In timp ce ma apropiam de centru incepea sa „rasara” incet incet cea mai inalta cladire din tara Palatul Culturii si a Stiintei din Varsovia, o cladire impozanta, impresionanta care te lasa fara aer cand o vezi, si ce te face sa dai capul pe spate sa o poti vedea pe toata.. Deoarece are vreo 45 de etaje in total 🙂

Punctul de reper pentru cazarea mea a fost chiar Palatul Culturii din centru, caci am stat la kilometru 0 al orasului. la doar 50 de metri de Palat.  Am ajuns cu bine in apartamentul inchiriat ce era la ultimul etaj al blocului, adica etajul 15 😀 cu o vedere ce nu o voi uita vreodata, caci pana acum este „The best of the best”  vedeam tot centru orasului, cu zgarie norii de 35/45 de etaje..

Au fost 3 zile frumoase, zile in care nu am prea stat in apartament, am vizitat centrul vechi, ce e aproape cat un orasel mic din Romania.. Adica e mare rau, cu cladiri frumoase, cu strazi inguste.. Iti lasa impresia ca traiesti anii 60/70. Cu turisti veniti de prin toate colturile, cu terase elegante, este un loc frumos  ce iti relaxeaza mintea si te faci sa zburzi de fericire!!

Mi-ar place sa traiesc in Varsovia/Warsawa dar nu-mi place poloneza, ca este o limba greu de invatat..  Asta ar fi de povestit despre calatoria mea de 3 zile din Polonia..  Ca sa fac un top al capitalelor dupa frumusete, as pune Varsovia pe locul 3 din  6 capitale vizitate. Pe locul 1 as pune Stockholm capitala Suediei, pe locul 2 Paris capitala Frantei si pe 3 Varsovia.

 

   

Loading

Calatorie in Polonia (Foto)
Etichetat pe:            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *