Intamplare!

Acum doua saptamani si ceva am iesit cu bicicleta la o plimbare. In timpul mersului mai in „forta” am respirat pe gura aer rece, afara era 1 grad. A doua zi de dimineata m-am trezit cu niste dureri uriase de masea.. Pe semne ca am tras curent in timpul plimbarii cu bicicleta chiar la maseaua cariata. 


Am zis ca o sa-mi treaca ca na..  Dar de unde, durerea devenea din ce in ce mai puternica si se transmitea catre ureche!  O noaptea am chinuit cu ea si credeam ca ma duc la spital asa tare ma durea.

Dupa o zi de durere s-a instalat infectia in masea si aia a fost… Am inceput sa am frisoane ingrozitoare, am inceput sa vomit si sa nu mai pot manca nimic. Toate astea de la o masea cu infectie la radacina, nici macar nu era la suprafata sa zici ca sunt umflat.

Cinci zile am chinuit. Au fost cinci zile de cosmar si credeam ca nu mai scap de simptome, desi luasem din a 2 zi antibiotic puternic de 1000mg.


Dupa ce mi-am mai revenit putin am zis ca trebuie sa merg de urgenta la stomatolog sa vad ce am, o scot ori sa-i faca ceva ca sa nu se repete intamplarea.   Merg in policlinica in corpul unde sunt doar cabinete de stomatologie la medicul unde mergeam inainte si aflu ca este  in concediu.  Merg la alt cabinet unde ma trimite sa fac raza la masea. Fac raza si revin la medic si imi spune ca da are infectie la radacina si ca trebuie scoasa.

Initial am zis ca daca nu se mai poate face nimic la ea sa o scoata. Ma intreaba daca am probleme de sanatate si eu ca „prostu” ii spun ca am mici probleme cu tiroida. Cand a auzit a trimis asistenta sa verifice daca e ok dupa care vine si imi spune ca nu poate ca nu-i da voie legea :).. De parca aveam 70, 80 de ani cu nust ce boala grava ereditara si muream pe scaunul ala ­čśÇ

Bine ca a fost asa si am plecat de la acea doamna doctor stomatolog care stie doar sa scoata dinti si masele ca in rest e „varza”!   M informez sa aflu care este cel mai bun cabinet de stomatologie din oras,  sa merg la niste medici priceputi cu experienta.  Aflu ca undeva prin vestul orasului exista un cabinet stomatologic cu o echipa de medici profesionisti si foarte priceputi. Nu dau numele cabinetului pentru ca sunt cunoscuti in oras si au foarte multi clienti.

Merg a doua zi la medic, ma intreaba ce ma deranjeaza ii explic, se uita pe raza si imi spune ca are infectie pe radacina dar nu trebuie neaparat scoasa maseaua ca se poate trata, si ma reprogrameaza peste doua zile si sa revin sa inceapa tratamentul la masea.  Revin si incep tratamentul cu anestezie locala si lucrare pe canalele maselei. In prima faza am stat vreo 40 min timp in care a polizat si gaurit medicul sa inlature caria si sa curate radacina de infectie dupa care mi-a zis sa revin peste 3 zile si sa vada cum sta treaba.

Revin si reincepe tratamentul si dupa ce se asigura ca nu exista infectie la radacina mi-a plombat maseaua si mi-a recomandat sa revin sa-mi puna o coroana pentru reconstructia ei. Datorita faptului ca, caria a fost mare a distrus peretele dinspre gingie si trebuie refacut.


In concluzie: chiar daca am dat pe tratamentul maselei in jur de 300 lei si ca urmeaza sa mai dau vreo 500 de lei pe reconstructia ei se merita toti banii astia.. pentru ca asa mi-am pastrat maseaua mea naturala si nu am scos-o repede sa fi dat doar 100 lei.. 

Si uite asa din cauza „incompetentei” unora poti ramane fara masele si fara dinti!!  Aveti grija unde mergeti sa va tratati dintii si maselele ca unii „doctori” stiu doar sa scoata nu sa si trateze.

142 total views, 3 views today

Intamplare! Cu maseaua „infectata” pe la cabinetele de stomatologie din oras!
Etichetat pe:                                        

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!