Pentru doua zile am fost „Bucurestean”! Sejur de doua zile in Bucuresti (Foto)

Incep prin a va spune ca eu cand eram in burta mamei parintii s-au mutat in Bucuresti si au locuit acolo vreo 5 ani de zile. Nu m-am nascut in Bucuresti asta pentru ca evenimentul s-a intamplat chiar cand au venit parintii mei acasa la bunicii mei in comuna Danesti si am vazut lumea pentru prima data la spitalul din Codaesti.

Dar pot spune ca e ca si cum m-as fi nascut in Bucuresti, asta chiar daca nu am certificat de nastere de Bucuresti. Si chiar daca eram mic in perioada aia vagi amintiri inca au ramas in memorie si imi amintesc cum ma plimbau parintii pe bulevardele capitalei.

De aici si dorinta mea de a reveni in acest oras care pentru mine este o mica firimitura din viata mea! Pana acum am tot ajuns in Bucuresti dar prin Gara de Nord si mereu doar pe fuga sa prind alt tren, sau sa iau avion din Otopeni.

Pe 11 septembrie daca tot aveam programat o excursie pe Transfagarasan si trebuie sa plecam la ora 5:45 dimineata si cum nu sunt trenuri care sa ajunga la ora aia am decis sa inchiriez o garsoniera pentru 3 zile. Doua zile am vizitat Bucurestiul si a 3 zi am fost in excursie.

Impresii din Bucuresti

Ca o prima impresie pot spune ca Bucurestiul este pe calea cea buna si ca devine din ce in ce mai modern cu zgarie nori din sticla si cu foarte multe cladiri vechi restaurate.

Mi-a placut centrul vechi care iti da impresie ca esti in Paris! Nu degeaba i se mai spune si „Micul Paris” desi nu este deloc mic, ci este urias!

Obiective turistice vizitate in cele 2 zile

Timpul zboara atunci cand esti intr-o calatorie si oricat de mult il planifici tot nu reusesti sa vizitezi tot ce-ti doresti.

In cele doua zile cat am vazut la pas Bucurestiul am vizitat:

  • Casa Poporului. careia i-am facut un ocol, si pot spune ca nu se mai termina asa uriasa este.. A 2 cladire ca marime din lume
  • Arcul de triumf care imi aduce aminte de cel din paris, si care este foarte frumos.. Dar din pacate inaccesibil turistilor. Na suntem in Romania
  • Parcul Herastrau unde ma plimba mama cand eram mic
  • Parcul Cismigiu unde m-am plimbat o ora cu hidrobicicleta
  • Fantanile arteziene de la Unirii care ofera seara un spectacol unic in Europa
  • Intercontinental o cladire maestuoasa si de pe vremea comunismului
  • Centrul vechi care te duce cu gandul la vremurile de alta data

Nu sunt obiective turistice dar le mentionez: Afi Palace Cotroceni cel mai mare mall din Romanai si probabil printre cele mai mari din Europa cu 120:000m2 in care te poti rataci. Si cel mai modern mall aflat printre zgarie nori: Promenada Mall


La final cand trag linie pot spune ca mi-a placut si ca trebuie sa revin in Capitala sa vizitez si celelalte obiective turistice ramase nevizitate. Probabil anul viitor cand voi mai mergi in excursii cu autocarul si voi fi nevoit sa stau o zi/doua.

Va recomand si voua sa mergeti sa il vizitati. Da este foarte aglomerat in special pe arterele Unirii ce duce spre Casa Poporului dar si alte bulevarde si da seara este periculos. Umbla oameni de toate natiile si trebuie sa fii precaut. Cu toate astea daca nu umbli cu bani la tine si ii tii pe card si nu ai obiecte de valoare nu prea ai de ce sa-ti faci griji.

Viata este scurta asa ca vizitati macar o firimitura din planeta asta uriasa si frumoasa. Dar inainte sa vizitati mari si tari va recomand sa va vizitati tara, ca este una dintre cele mai frumoase din lume. Eu am vreo 4 ani de cand fac treaba asta si inca nu am vizitat tot.. Asa mare este 🙂

Revin cu un articol legat de excursia de pe transfagarasan. Ramaneti aproape!

Loading

Related Images:

Pentru doua zile am fost „Bucurestean”! Sejur de doua zile in Bucuresti (Foto)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *