Dorintele mele cele mai mari din punct de vedere turistic si al teritoriului Romaniei erau urmatoarele: Defileul Dunarii sau Clisura Dunarii cum i se mai spune uriasul Vidraru si Transfagarasan cel mai frumos drum din lume. Ei bine anul asta am reusit sa le vad pe toate si sunt fericit!
Sunt fericit ca am vaazut cu ochii mei maiestuosii munti din Fagaras si peisajele alea de neuitat. Excursia a inceput la 6 dimineata din Bucuresti si la ora 15 eram pe platoul Balea 2045m altitudine.
Noi am plecat duminica si in weekend este foarte aglomerat transfagarasanul asta si pentru ca este deschis doar pana in octombrie. Am mers bine pana la intrarea in tunel unde este intrarea in Balea. In acel tunel a stat autocarul in jur de 45 de minute..
Pentru ca se inainta 1 minut si se statea 5 ghidul turistic ne-a recomandat sa o luam pe jos pe trotuar si sa ajungem pe jos la Balea.
Ajuns acolo parca eram pe alta planeta! Ceata pe crestele muntilor si deodata se lasase frigul. De la 31 de grade din Curtea de Arges ajunsesem la vreo 12 grade la Balea. Noroc ca a iesit soarele din ceata si s-a incalzit ca urma sa pun gheaca pe mine.. Asa frig era.
Din pacate timpul a fost scurt si nu am stat decat vreo 2 ore pe platou. Timp sa mananc si sa fac cateva fotografii. Dorinta mea e sa revin acolo si sa fac o catarare pana pe varful Negoiu la 2535m altitudine. Bineinteles ca e nevoie de o zi intreaga sa faci treaba asta si sa te cazezi la una din pensiunile de acolo. Problema e ca infrastructura in Romania e la pamant si nu ai cu ce ajunge acolo, poate doar sa iei taxi din Fagaras sau o firma privata.
Obiective turistice vizitate in excursie
- Am vizitat manastirea Curtea de Arges loc unde se odihnesc regii Romaniei si o Manastirea ce are o istorie foarte bogata.
2. Pe drum am mai vizitat si Manastirea Cozia din muntii cu acelas nume. Am fost impresionat de acei munti frumosi si mai putin de Manastire.
3. Am oprit si la unul dintre cele mai frumoase baraje din lume „Vidraru”! Un baraj urias, maiestuos care ocupa locul 20 in lume la marime. Cel putin asa mi-a povestit ghidul si ca are 14km lungime si a fost nevoie de 2 ani ca sa fie umplut de raurile din munti. Tot acolo era si statuia electricitatii „Prometeu” o statuie impresionanta din otel inoxidabil.
4.Pe traseul Transfagarasanului am mai vizitat cascada Capra, obiectiv turistic pentru toti cei care traverseaza cel mai frumos drum din lume si unde era foarte aglomerat.. Ca in Romania oamenii erau in stare sa se bage in cascada pentru o poza etc..
Va las sa admirati peisajele surprinse cu ajutorul aparatului meu foto dar si printr-un video scurt. Poti vedea si cele doua zile de calatorie din Bucuresti