Primarul se „plange” de anul trecut ca are proiecte si nu gaseste firme de constructii pentru realizarea lor. Ei bine acum prefera sa aduca firme de constructii de prin  ardeal! Constructia noului din bazar va fi realizata de o firma din Cluj.  Cand auzi ca e din Cluj te astepti sa aibe mai multi muncitori, mai multe utilaje si ca o sa faca o treaba buna si foarte repede, sa nu mai tina mult comerciantii in actualul bazar unde nu sunt conditii de nici-un fel.

Surpriza!  nu este deloc asa, firma din Cluj ce a castigat licitatia nu este mai prejos ca firmele de la noi din oras sau din judet.. De ce spun asta? pai au trecut aproape 4 luni de cand au deschis santierul si nu a facut mare „branza” si-a adus niste gherete, containere unde sa fie cazati muncitorii, doua basculante si cam atat. In prima luna a facut groapa pentru fundatia a doua hale si  pauza ca au muncit prea mult!  

Ce face o firma mica ce castiga mai multe licitatii si nu are destui muncitori sa-i imparta? ii muta de colo colo asta face…. Au sapat gropile de fundatie si au mutat in alta parte muncitorii. De cateva saptamani nu mai este nimeni pe santier, in afara de paznicul de acolo.

Astea sunt firmele din Romania, disperate sa castige cat mai multi bani si cu o investitie minima sau deloc. Cine e vinovatul in cazul de fata? primarul ca a acceptat la licitatie asemenea firma de doi lei si ca a acceptat sa termine constructia in doi ani de zile.. Pe bune? atat de mult iti ia sa construieste o parcare pentru „Targul Auto” si cateva hale? Altii pot si in jumatate de an si unora le trebuie doi ani….

Ne meritam soarta in concluzie, ca altceva nu am ce sa mai spun, ca si asa spun degeaba… Romania va ramane la nivelul de acum 20 de ani in comparatie cu tarile dezvoltate dar de aceeasi suprafata si populatie.

Pe santierele din Vaslui se munceste, si nu prea!
Etichetat pe:                            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 2 =