De ani de zile umbla vorba asta ca Vaslui este oras mic, orasel.. Serios? ai dovezi cand spui treaba asta sau o spui asa sa te afli in vorba? eu pot spune cu mana pe inima ca Vaslui nu este deloc oras mic ci este oras de marime medie. Am vizitat in jur de trei sferturi din cele mai importante orase din tara si putine orase din cele vizitate au fost mai mari ca Vasluiul meu.

centrul vasluiului din drona

Da este putin mai mare Iasi, Clujul care este un oras mare, este mult mai mare fata de Iasi, dar in rest comparand Vaslui cu orasele resedinta de judet precum Focsani, Buzau, Botosani, Piatra Neamt  etc Vaslui e la fel de mare ca si acele resedinte de judet.

Hai sa ne mai miscam fundul si pe jos si nu doar in masina si dupa o sa observam ca Vaslui nu este deloc mic. Daca ar fi mic de ce eu fac  30 min pe jos de pe strada Husului adica la vreo 500 metri de centru si pana la gara? La fel de la mine pana in partea cealalata a orasului adica pana pe traian fac tot la fel in jur de 30-40 min.  De la gara pana la Mall fac 50 de min, asa mic e Vasluiul meu!!

Vaslui are o lungime de aproximativ 8km si o latime de 2km astea sunt dimensiuni de oras mic ? si in calculele astea nu a fost introdusa zona industriala a orasului ce se afla la cativa km distanta de oras, acolo mai sunt vreo 15blocuri si cativa km de infrastructura.

Vaslui oras de suprafata medie

Atunci daca Vaslui este oras mic Iasi care are 10km in lungime si 4,4 latime este oras mare? diferenta nu este mare dintre Vaslui si Iasi ca suprafata daca punem in calcul si zona industriala. Dupa calculele mele ar fi mai mare doar cu 2km. Iasul avand zona industriala in oras.

Zic sa si gandim cand mai spunem ca Vaslui este oras mic si sa iesim la plimbare pe jos, ca din masina totul pare mic 🙂

Nici ca populatie Vaslui nu este oras mic. Conform wikipedia orasele mici sunt cele cu populatia sub 50.000 locuitori, Vaslui avand in 2002  70.000 locuitori si acum conform unei statistici in 2017  avea 100.000 de locuitori cu tot cu basarabenii care si-au facut buletin pe Vaslui.

in fata se observa piata centrala din Vaslui

Nici ca municipiu, Vaslui nu e cu mult mai mic fata de Iasi. Municipiul Iasi are suprafata totala de 93km2 si Vaslui 68 km². Daca Vaslui ar fi mic si Iasi mare pai Iasi ar fi trebuit sa aibe suprafata dubla fata de a Vasluiului 😀

Sursa foto:youtube Viziteu Marian

Related Images:

Vaslui nu este oras mic asa cum spun toti, pozele din drona dovedesc asta!
Etichetat pe:            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 3 =