1. Orasul chinez, Wenzhuan aflat la 5019m altitudine  deasupra nivelului marii, se mandreste cu recordul de a fi orasul aflat la cea mai mare altitudine din lume! Fondat in anul 1995 orasul se afla in Tibet.
  2. Capitala Tibetului  Lhasa este situata la o altitudine de 3650m, in valea Kyi Chu: semnificatia numelui sau, in tibetana, este „tronul lui Dumnezeu” Bine-cunoscuta deoarece  a fost resedinta traditionala a lui Dalai Lama. Lhasa era deja un centru administrativ cand, in jurul anului 600, au fost fortareata impozanta a palatului Potala si templul Jokhang, centrele vietii sociale si spirituale.
  3. Apartaderos este un mic sat din Anzi, situat in Venezuela, nu departe de orasul Merida. Este localitatea aflata la cea mai mare altitudine din Venezuela, la 3505m. Economia lui se bazeaza pe agricultura si pe turism
  4. Laya este unul dintre satele aflate la cea mai mare altitudine din Bhutan: aflat la 3700m, la poalele impunatorului varf Masagang. Aici traieste in jur de 800 de persoane. Singurul mijloc de a ajunge in oras in afara de elicopter, este pe jos  pe una dintre cele mai dificile poteci din lume.
  5. Papallacta este oraselul de la 3300m din Ecuador. Cunoscut pentru termele naturale situate pe malurile lui Rio Loreto, rezultate din activitatea vulcanilor din zona.
  6. Cuzco, este considerat capitala istorica din Peru si este un oras situat la 3399m altitudine, in zona muntoasa Sierra. Capitala imperiului incas numara astazi 300 000 locuitori si adaposteste multe edificii, piete si strazi din epoca prehispanica.
  7. Colorado este satul cu cea mai ridicata cota medie de altitudine 2037m si este singurul stat situat in intregime deasupra cotei de 1000m. Leadvile din acelas stat este situat la cea mai mare altitudine 3097m
  8. Parinacota este satul aflat la 4400m in regiunea Arica si Parinacota, in nordul statului Chile, capitala regionala este orasul Putre, iar micul sat numara doar 29 de locuitori
  9. Juf este o mica localitate din cantonul Grigioni din Elevetia, cu o altitudine de 2126m deasupra nivelului marii
  10. In Romania orasul aflat la cea mai mare altitudine este Predeal, situat la altitudinea de 1110m

160 total views, 1 views today

Orase printre nori! Orasul aflat la cea mai mare altitudine din lume „Whenzhuan”! Top 10
Etichetat pe:                                                                        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *