Metropolele Moderne sunt linia orizontului modelata de zgarie nori, centre urbane aglomerate, locuinte de milioane de oameni, o densitate mare a populatiei si a activitatilor omenesti. Acestea sunt marile metropole ale lumii!

  1. Orașul New York  este cel mai populat oraș din Statele Unite ale Americii, zona sa metropolitană fiind una dintre cele mai mari zone urbane din lume. 
  2. Tokyo cu o populatie de peste 12 milioane de locuitori si o suprafata de 2187m patrati, Tokyo este o aglomeratie de cartiere enorme, veritabile nuclee urbane, fiecare dezvoltat in jurul propriei gari, care reprezinta centrul. Tokyo este cel mai mare oras din lume.
  3. Los Angeles este bine-cunoscuta capitala a Californiei si este cel mai mare oras al statului si al doilea din Statele Unite ale Americii! Zona metropolitala insumeaza peste  12,9 milioane de locuitori.
  4. Singapore este o insula din sud estul Asiei, care din punct de vedere administrativ, este orasul-stat. Situat  in extremitatea sudica a peninsulei malayziene. Este unul dintre statele cu cea mai mare densitate a populatiei din lume, de circa 90000 milioane de locuitori pe km patrat
  5. Shanghai Amplasat în delta râului Yangtze, este cel mai mare oraș al Chinei ocupă locul opt la nivel mondial, populația sa fiind în scădere ușoară față de anul anterior (cu 0,4%) avand 24,1 milioane oameni

200 total views, 1 views today

Cele mai mari metropole ale lumii! Top 5, cele mai mari metropole!
Etichetat pe:                

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *