Acum 2 zile am comandat un produs de pe aliexpress in valoare de 80 de euro. Am zis ca daca comand prin DHL nu mai am niciun comision si nu mai platesc nimic cand va ajunge coletul. Am mai ales DHL pentru ca ajunge comanda in doar o saptm nu o luna sau 2 prin posta romana.

Am facut greseala mare dar bine ca m-am informat repede si am reusit sa rezolv problema..

Taxele DHL

  • 1. Platesti 19%tva din valoarea produsului
  • 2. Daca valoarea produsului trece de 150 de euro mai dai 2% din valoarea produsului.
  • 3. Pentru ca nu iti umbla in colet trebuie sa completezi si sa faci cerere catre birourile vamale si sa obtii un cod EORI de la vama. Si pentru ca site-ul lor nu merge cum trebuie iti faci 1 mil de nervi si apelezi la serviciul lor
  • 4. Serviciul de obtinere cod EORI la dhl costa 108 lei.

Ei bine daca dai 80 de euro pe produsul comandat cand ajunge in tara mai dai vreo 50 de euro.. Pai si unde ajung cu atatea taxe? nu rezolv nimic. Ma bucur ca il comand ieftin din China si mai dau 50 de euro pe taxe???

Nu credeam ca e asa „complicat” sa comanzi prin DHL! Eu am mai comandat de pe aliexpress prin UPS si nu am platit nimic in plus si nu am completat nimic. Asta pentru ca a facut-o chinezul.

Asadar nu comandati prin DHL! Va bucurati ca ajunge in o saptamana coletul dar cu 2,3 zile inainte de a ajunge la dmvs o sa va sune cei de la DHL sa le dati documentele de care au nevoie si sa fiti obligati sa le platiti cei 108 lei pentru acel cod EORI.

Strategie de a saraci cumparatorii si de a imbogati firmele de curierat.


Eu sunt bucuros ca m-am informat din timp si vanzatorul nu apucase sa trimita coletul si doar facuse cererea de ridicare a acelui colet. Am vorbit cu cei de la aliexpress si i-am rugat sa anuleze comanda ca nu vreau sa dau taxe in valoare de 50 de euro. Si astazi am vazut ca au anulat comanda.

Asadar eu sunt bucuros ca am reusit sa nu mai primesc prin DHL.. Sa nu faceti si voi greseala asta..

81 total views, 1 views today

Nu faceti greseala sa comandati din China cu „DHL”
Etichetat pe:                            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ponturi, City Break-uri, Aventuri si Fotografii