Irina Rimes si The Motans sunt numele mari din acest an de la  „Zilele Vasluiului 2021”!

In acest an pandemic de zilele orasului Vaslui vor canta pe scena : Irina Rimes, The Montans. Iar pe langa aceste doua mari nume va mai urca pe scena si Orchestra Nationala Simfonica, Fanfara Rotaria dar si alti cantereti locali.

Zilele orasului din acest an aduce o schimbare in organizarea evenimentului ce include mutarea zonei de „Street Food” in zona strandului, aceasta pana acum era in centrul orasului si aducea o nota de „tiganeala” si „afuma” oamenii care locuiesc in centrul orasului. Aceasta mutare a survenit in urma reclamatiilor oamenilor care s-au plans de fumul de la mici care le intra in case.

Scurta istorie a Vasluiului!

Vaslui in acest an „2021” implineste varsta de 646 de ani la prima atestare documentara care a avut loc in anul 1375 conform „wikipedia

O scurta istorie legata de acest oras: Se pretinde că orașul Vaslui ar fi fost înființat de bizantini, în memoria trecerii lor în Dacia Orientală și îi dădură numele de Basilica, după numele împăratului Basile Bulgaroctonul (descrierea lui Macarie, în călătoria sa de la Alep la Moscova). Academicianul Victor Spinei a arătat că numele orașului ar proveni de la migratorii pecenegi sau cumani (secolele X-XII) [5] La Vaslui s-a constituit în secolul al XV-lea, prima școală de artă post-bizantină, care a interpretat datele iconografice bizantine în pictură, broderie, miniatură. Biserica „Sf. Ioan Botezătorul“, ctitorie a lui Ștefan cel Mare, a fost realizată în stil moldovenesc, o îmbinare între stilul gotic și cel bizantin, între elementele arhitectonice occidentale și cele de iconografie ortodoxă.

Mai multe detalii gasiti pe wikipedia : https://ro.wikipedia.org/wiki/Vaslui

Desi wikipedia afirma ca Vasluiul ar avea o populatie de doar:  55.407 locuitori conform unei statistici noi Vasluiul ar avea undeva la 72.000 locuitori. Un recensamant nu a mai fost facut de 10 ani deci datele de pe wikipedia sunt vechi de 10 ani.

Vaslui „Resedinta judetului cu acelas nume” este un oras de marime medie cu locuri pline de istorie si de o frumusete rara cum ar fi: Parcul Copou care rivalizeaza cu cele mai frumoase parcuri din tara, dar si cu alte locuri pe care voi trebuie sa le descoperiti cand o sa decideti sa il vizitati

Loading

Related Images:

Irina Rimes si The Motans sunt numele mari din acest an de la „Zilele Vasluiului 2021”!
Etichetat pe:                    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *