Indiferent de vreme „Parcul Copou” din Vaslui ramane la fel de frumos! (Foto)

Parcul Copou din Vaslui este o oaza de liniste si de relaxare fara egal cel putin in zona Moldovei. Astazi am vizitat parcul dupa o perioada de vreo 3, 4 luni in care nu mai fusesem. Chiar daca vremea nu era asa prielnica unei plimbari prin parc deoarece ploua nu am putut astepta vreme mai buna si am intrat sa ma plimb.

De cum intri in acest parc te intampina o frumusete aparte greu de egalat de celelalte parcuri din toata Moldova. Zici ca ai ajuns in rai, sau cel putin asa ar trebui sa arate. Liniste, pasarele si multa verdeata.

Pentru cei care nu sunt din Vaslui si nu cunosc parcul si nici istoria lui voi posta de pe wikipedia un paragraf.

Realizarea acestui parc este legată de numele fostului primar al Vasluiului, generalul Ion Rășcanu. Aleea principală a parcului este străjuită de statuile lui Mihail Kogălniceanu, Costache Negri, Alecu Russo, Mihai Eminescu, Ion Creangă. Nostalgia zilelor de altădată este amintită de prezența foișorului, unde, înainte de anul 1989, diferite formații din județ obișnuiau să susțină recitaluri de fanfară. Muzica de fanfară continuă să răsune și astăzi, dar pe o estradă construită recent, în anul 2004. În 2006 a suferit importante modificări de imagine, continuând seria de cosmetizări din ultimii ani și de plantări (în special platan).Sursa (Wikipedia)

Parcul dendrologic Copou (sau Parcul Copou) este o grădină publică situată în partea de nord a orașului Vaslui, este delimitată de străzile: la sud de strada Mihail Kogălniceanu, la vest de Andrei Mureșanu, la nord de Ioanesei Adrian, la est de Veteran Țurcanu. Aici se evidențiază și „Aleea scriitorilor” unde au fost ridicate câteva busturi, parcul are o suprafață de 11 ha

Acest parc este „infratit” la nume cu cel din Iasi care se numeste „Parcul Copou Iasi” si are 10ha iar la frumusete comparand parcul din Vaslui este undeva pe la 60% comparabil cu acest parc. In urmatorii ani primaria va extinde parcul cu cateva hectare, extindere ce va costa undeva la vreo 3 milioane de euro bani europeni 80%, din acest bani se va face si un lac artificial dar si loc de joaca pentru copii. Acest proiect va face acest parc mai mare si mai frumos concurand cu parcurile din Bucuresti!


Revenind la plimbarea mea din seara asta pot spune ca mi-a priit si ca a fost o mare placere sa ma plimb prin acest parc minunat cu o istorie asa interesanta.

As putea spune mult mai multe dar va las pe voi sa il descoperiti si mentionez ca pozele sunt facute cu telefonul mobil si nu cu o camera foto.

Loading

Related Images:

Indiferent de vreme „Parcul Copou” din Vaslui ramane la fel de frumos! (Foto)
Etichetat pe:                                

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *