Salutare dragi aventurieri si iubitori de calatorii! Revin cu un review din ultima mea calatorie. Prima calatorie de dupa pandemie, uite ca si rimeaza 🙂
Am ales sa vizitez Defileul Dunarii numit si Clisura Dunarii sau Cazanele Dunarii deoarece din cauza reliefului din adancuri apa da senzatia ca fierbe.
Din ce spun localnicii dar si capitanul vasului de croaziere cu care am facut plimbare pe dunare se spune ca la Orsova unde acum este dunarea ar fost uscat si ca, cu ajutorul „Portilor de fier” ar fi ajuns apa si acolo si acum este controlata prin acele porti.
Impresii din Orsova
Orsova este un oras micut care arata ca o statiune de pe valea prahovei dar nu peisaje mult mai spectaculoase. Am ales sa ma cazez in Orsova la pensiunea Damiro pentru ca avea cea mai spectaculoasa vedere din balcon.
Este prima data cand m-am cazat intr-o pensiune construita jumatate pe pamant si jumatate pe apa, pe piloni. Cu un balcon ce iti da senzatia ca esti pe un vas si in fata este marea. A meritat toti banii dati pe aceasta cazare.
Minusuri orasului Orsova
Ca minusuri am observat o indiferenta din partea primariei in ceea ce priveste gunoaiele din oras, in special cele care sunt pe langa faleza in apa dunarii. Nu am vazut in 3 zile o barca cu niste angajati sa le culeaga.
Un alt minus este ca multe bancomate din Orsova nu functioneaza si prima data m-am panicat ca nu pot scoate bani de pe card. Eu de obicei nu tin cash la mine. Intr-un final am gasit 2 bancomate disponibile in centrul orasului.
Ce poti vizita in Orsova si in imprejurimi!
Ai foarte multe atractii turistice si in Orsova si pe langa Orsova in tot judetul!
- La doar 5km distanta de oras se afla Manastirea SF Ana cocotata pe varful dealului. Iti trebuie antrenament si vointa sa faci traseul de 10km dus-intors pe jos in special cand este cald afara dar merita tot efortul..
- Croziera pe dunare cu o multime de obiective turistice printre care: Tabula Traiana, chipul lui Decebal sculptat in stanca si cel mai mare din Europa, pesteri, grote etc.
- Poti lua trenul sau masina si sa vizitezi Baile Herculane: cea mai veche statiuune din Romania cu cladiri istorice de o frumusete rara.
- Poti merge in Drobeta Turnu Severin unde ai ce vizita: Muzeul portilor de fier unde este „Piciorul Podului lui Traian” dar si un sit arheologic si un acvariu.
- Tot in Drobeta trebuie sa vizitezi „Turnul de Apa” din oras ce are o arhitectura unica si unde poti urca in varful lui sa vezi orasul de sus.
- Tot in Drobeta poti vizita Cetatea Drobetei
Cazare in Orsova
Cum spuneam mai sus eu am ales pensiunea Damiro pentru peisaje de vis dar puteti alege si alte pensiuni. Din pacate singurul hotel din oras este inchis si in paragina dar sunt suficiente pensiuni ce au preturi incepand de la 100 de lei si pana la 200 lei/noapte.
Eu am platit 150 lei/noapte, am platit mai mult in special ca am vrut sa am peisaje de vis si amintiri frumoase. Si la mine conteaza asta mai mult decat cati bani dau.
Restaurante in Orsova
In Orsova sunt restaurante la pensiunile din zona. Eu am ales sa mananc la restaurantul pensiunii si am facut alegerea potrivita.
Am mancat acolo „Pizza Damiro” si mi-a placut! In rest am mancat meniuri normale: ciorbe si alte feluri de mancare.
La pret nu mi s-a parut mai scump ca acasa ci la fel.
Va recomand sa faceti croaziera prin Danubius pentru ca are un capitan mai in varsta de-al locului care stie sa povesteasca ft bine.
Gata cu vorbaria va atasez mai jos albumul foto facut in Orsova si Drobeta Turnu Severin si sper sa va conving si pe voi sa vizitati acel loc de vis la propriu!