M-am gandit ca la doi ani de la utilizarea acestui scuter e cazul sa fac un articol si sa va spun cum functioneaza scuterul care sunt partile bune si partile rele. Ce s-a stricat la el in cei doi ani si cati bani am investit in el.

Defectiuni in cei 2 ani de utilizare.

  1. Am schimbat bateria pe „plumb” care dupa aproape 1 an de utilizare nu mai ducea nici 15km din 35 cat ducea la inceput.
  2. Am reusit sa sparg 2 carene de plastic din lateralele scuterului care se gasesc greu si nu sunt deloc ieftine..
  3. Imediat ce am pus baterie pe „litiu ion” au inceput sa cedeze mufele si sa se topeasca.
  4. In cei 2 ani de utilizare am schimbat sabotii de la frana fata deoarece se rupsese si nu mai tinea deloc. Pe spate mai are putina carne si sunt gata, dar vad normal sa se duca dupa 2 ani.

Upgrade „bani investiti in scuter”!

  • Prima baterie cumparata acum un an de zile a fost de 18 amperi si care are autonomie de 35-45km, in functie de teren si viteza.
  • A doua bateria mi-a sosit acum cateva zile si este de 15 amperi, deci in total am 33 amperi. Suficient cat sa parcurg vreo 70km de drum intins, sau 50 de drum cu dealuri si off-road.
  • Cheltuiala pe baterii:3500 lei cu precizarea ca bateriile sunt cu celule samsung si nu cu „no name-uri” care nu tin nici un an de zile. Prima baterie are un an de zile si inca tine destul de bine.

Ce ar mai trebui sa schimb la el in urmatorii ani?

  1. Ar trebui sa schimb la anu cauciucul de pe spate, deoarece da semne de imbatranire „apar mici crapaturi” si asta e din cauza presiunii din cauciuc. A stat peste iarna cu presiune mare in roti si asta afecteaza cauciucul. Oricum daca erau cauciucuri de firma nu cred ca aparea fenomenul asta.
  2. Saua devine din ce in ce mai inconfortabila si ar trebui ori retapitata ori schimbata.
  3. Furca scuterului a ramas fara ulei si nu am servisat-o deoarece 200 lei mi se pare o suma mare, asa ca apelez la un artificiu si din cand in cand ung bratele cu ulei de mecanica fina.

Kilometri parcursi cu el?

Nu cunosc detaliul asta deoarece computerul de bord nu retine km dupa ce scot cheia din contact.. S-ar fi putut rezolva asta daca il schimbam dar nu m-am obosit sa fac asta si sa umblu la el. Daca merge asa de ce sa ma bag..

Cred ca am parcurs in jur de 7, 8000 de km cu el. 60% prin oras si 40% pe drumuri de tara, drum de piatra si drum de pamant. In concluzie am mers peste tot cu el si prin padure… Ma mai duc din cand in cand la tara undeva la 25km distanta de oras.

Am facut vreodata pana in cei 2 ani?

Surprinzator e ca nu am facut, si ma bucur ca nu sunt cauciucuri ca cele de pe bicicleta si ca sunt cauciucuri de scuter solide cu o protectie mult mai mare. In cei doi ani de cand il am singura problema am avut-o la un ventil si asta din cauza mea ca am pus un licurici pe ventil, am fortat ventilul si am reusit sa fisurez camera.. Initial am cumparat o camera tot de 16 inch din bazar dar era mai mare si la 2 saptamani am facut pana. Am rezolvat dupa ce am comandat de pe site-ul de unde am cumparat scuterul www.bimax.ro

Daca va recomand sa va cumparati un scuter electric, TRD-900 in cazul meu sau oricare alt model?

Nici sa nu stati sa va ganditi.. De ce spun asta? pai in primul rand este ecologic si silentios. In al doilea rand vei economisi foarte multi bani folosind un vehicul electric.

Pretul unei incarcari a bateriei este undeva la 1 leu pe incarcare, si in cazul meu cu 2 baterii sa zicem 2 lei pe incarcare si ma pot duce 70km distanta. Cu un scuter pe benzina tre sa bagi de vreo 10-20 lei si pe langa asta ai poluare de tot felul+piese care pot ceda si care sunt scumpe.

Nu platesti asigurare si nici itp, nu ai nevoie de permis. Tot ce trebuie sa faci e sa respecti regulile de circulatie si sa porti de fiecare data casca pe cap.

In mare asta ar fi review-ul facut la 2 ani. Daca vreti sa il vedeti pe cel din primele zile de la achizitie accesati urmatorul link: cipolin.net

Pentru ca nu am un vlog recent din cauza pandemiei de virus puteti sa vedeti un clip de anul trecut din mai.

 1,159 total views,  4 views today

Doi ani de cand am un scuter electric! | Zt-09- TRD-900

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

five + seven =