stefan cel mare pe cal

Cum am spus si in titlu, calatoria mea la Suceava a fost ca o incursiune in trecut a acestui loc unde Stefan cel Mare a petrecut multi ani din cei 47 de domnie.

Ce poti vizita intr-o singura zi la Suceava

  • 1. Cetatea de Scaun a Sucevei
  • 2. Muzeul satului Bucovinean
  • 3. Manastirea Sfantul Ioan cel nou
  • 4. Statuia ecvestra a lui Stefan cel Mare
stefan cel mare pe cal

Am ajuns pe la ora 12:30 si am avut timp pana seara sa vizitez orasul pe indelete. Ce nu-mi place la Suceava e ca gara e tocmai la 5km de oras in comuna Burdujeni si e al naibii de aiurea.. Taximetristii incearca sa te jecmaneasca cu 35lei pana in centru iar cea mai ok varianta e normal autobuzul care costa doar 2,5 lei.


Am inceput vizita la Suceava cu Manastirea Sfantul Ioan cel nou care e la o aruncatura de bat de centru. Probabil este singurul oras din tara care are in interior o manastire, eu unul nu am mai vazut asa ceva. Manastirea este frumoasa si in curte exista si vechea biserica a manastirii cu ale sale clopote.

De aici ne-am indreptat catre Statuia ecvestra a lui Stefan cel Mare care se afla in Parcul Șipote, un parc aflat intr-o padure si care iti da senzatia ca este neingrijit. Pacat ca nu exista marcaje si nici indicatoare care sa te directioneze catre aceasta statuiue ce seamana leit cu cea de la Podul Inalt.

Si in continuare am mers la Cetaatea de Scaun a Sucevei care se afla la cateva sute de metri de statuia lui Stefan. Un bilet costaa 16 lei si se merita sa il platesti deoarece este o cetate modernizata si foarte frumoasa unde ai ce vedea.

La urma atasez si un album foto cu fotografiile facute in aceasta scurta vizita la Suceava, Daca va plac fotografiile si articolul meu un share ar ajuta. Multumesc!

Intrarea in Cetatea de Scaun a Sucevei

Image 1 of 5

Loading

Related Images:

City Break in Suceava! Iata ce poti vedea intr-o singura zi in orasul domnitorului Stefan cel Mare
Etichetat pe:                    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *