Romania: o tara frumoasa cu potential turistic, dar cu usi incuiate

Vrem sa fie tara asta ca afara, sa avem milioane de turisti dar noi nu ne schimbam mentalitatea si gandirea.. Aproape in fiecare oras exista un muzeu cu obiecte vechi cu istoria acelui loc, muzeu ce este deschis doar la anumite evenimente.. O mare idiotenie.. Cand eram la scoala mergeam cu scoala la muzeu, uite ca fix de atunci nu am mai intrat in Muzeul Judetean din Vaslui, de ce? pentru ca e mereu inchis si pentru ca nu exista un program de vizitare.

Muzeul Judetean Vaslui sta inchis dar in interior o gramada de angajati primesc salarii, pe langa asta sunt alocate sume uriase pentru reparatiile si reconsolidarea muzeului. 

Ansamblul statuar de la Podul Inalt unde a avut loc cea mai  importanta batalie a lui Stefan cel Mare, ce a avut loc in anul 1475.  Un loc aflat la doar 10km de Vaslui dar dat uitarii de mai marii sefi ai judetului Vaslui dar si de catre cei ce conduc tara asta..   Tot ansamblul este asa ca acum 30 de ani, a inceput sa cada placile de pe soclul statuii lui Stefan cel Mare ce sta calare pe cal! Cat este de trist ca noi lasam uitarii trecul si istoria tarii si altii o promoveaza si fac profit de urma asta… Si mai vrem sa fim ‘ O tara ca afara‘ ei bine nu va fi niciodata asa tara asta..

Daca locul ar fi fost renovat si promovat ar fi atras sute de mii de turisti.. asa din pacate mai opresc cativa turisti ce sunt in trecere spre Vaslui sau cand mai sunt tururi organizate. 

Arcul de Triumf din Bucuresti

Si acum sa trecem la un obiectiv turistic de o importanta nationala ce a fost recent inaugurat cu zeci de milioane de euro dar sta inchis Arcul de Triumf’ din Bucuresti.  Cum este posibil ca o asa minunatie arhitecturala si cu o importanta istorica, un simbol al unei victorii sa stea inchis si sa nu fie deschis petru turisti? 
 
Peste doua saptamanai voi fi prin Bucuresti in tranzit sa spun asa si voi petrece doua ore prin oras, si ma gandeam sa merg sa vizitez  Arcul de Triumf ca nu il mai vazusem de cand am fost mic. Dau mesaj privat pe paginina de facebook: Primaria Bucuresti sa intreb care este programul de vizita sa vin si eu sa il vizitez si aflu cu stupoare ca acel muzeu, acel urias obiectiv turistic este deschis doar la anumite ocazii,  ca si muzeul de la mine din oras…
 
Asta este raspunsul lor: Buna ziua, Arcul de Triumf este deschis pentru vizitare doar în perioade determinate, care sunt aduse la cunoștința publiului larg prin comunicate de presă postate pe site-ul Primăriei Capitalei. Vizitând în continuare această pagină, puteți fi la curent cu cele mai recente informări publice pe care le postăm. Vă mulțumim pentru vizită!
 
Pot sa mai spun ceva? am ramas blocat si fara cuvinte… si dupa mai vrem o tara ca afara, vrem milioane de turisti in Romania,  vrem sa evoluam, vrem sa aratam si altora ce tara frumoasa avem… Dumnezeule!!
 
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-
Acum stau si fac o comparatie cu Franta tara ce am vizitat-o acum un an si ceva. Tara unde e o forfota uriasa de turisti, turisti ce vin sa viziteze  trecutul si istoria tarii.  Paris oras cu  renumitul Arcul de Triumf ce este mai vechi ca al nostru cu 100 de ani.  Ce sa vezi?  era deschis publicului larg 7 zile din 7, cu program de la primele ore ale diminetii pana seara tarziu.
 
Cred ca nu mai are rost sa mai fac comparatii de mentalitate si de gandire, ca noi suntem la toate capitolele in urma. La noi cei care ne conduc gandesc ca acum 20 si ceva de ani ca pe timpul comunismului, dar macar atunci nu puteam iesi din tara sa vedem care sunt lipsurile tarii si ce trebuie corectat…
 
In concluzie: Ne meritam soarta sa fim pe ultimele locuri la tot. la dezvoltare, la trai, la speranta de viata etc..
Sursa foto, Arcul de Triumf din Bucuresti: stiri.tvr.ro
 

Loading

Romania: o tara frumoasa cu potential turistic, dar cu usi incuiate
Etichetat pe:            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *