Repercusiunile razboiului dintre Rusia si Ucraina

Unul dintre cele mai vizibile efecte este Pretul gazelor naturale.

Preţul gazelor naturale a atins, miercuri, un nivel record  în Europa, pe fondul îngrijorărilor comercianţilor că aprovizionarea cu gaze naturale ar putea fi întreruptă din cauza războiului din Ucraina.

Contractele futures de referinţă au urcat până la 194 de euro (215 dolari) pe megawatt/oră.

Creşterea este de 60% faţă de marţi şi mai mult decât dublu faţă de nivelul înegistrat vineri, arată CNN.

Fluxurile de conducte ruseşti către Europa continuă să funcţioneze în mod normal, potrivit lui Alex Froley, analist de piaţă la Independent Commodity Intelligence Services.

Sursa: www.zf.ro

Un alt efect produs de razboi ar fi: exporturile de cereale

Conflictul militar pornit de Rusia sufocă exporturile de cereale. Ucraina asigură circa 13% din exporturile globale de porumb şi 12% din cele de grâu. Cum ţara a fost paralizată, celelalte state au fost nevoite să se reorienteze şi să importe din alte zone. Cum ar fi România.

Cezar Gheorghe, consultant agricol: Săptămâna asta am expediat 1.200.000 de tone de porumb şi cam 250 de mii de tone de grâu. plus 100 de mii de tone de Floarea Soarelui.

Sursa: observatornews.ro

Eu unul nu pricep ingrijorarea asta cum ca se scumpeste graul si painea! De ce? wtf noi anul trecut am avut o recolta record cu zeci de milioane de kg de grau si porumb si acum vorbim de scumpirea painii?

Ce treaba aveam noi cu celelalte tari care nu-si produc graul si porumbul?

Noi care suntem granarul Europei sa avem grija ca vai din cauza razboiului o sa platim mai mult pe paine? mi se pare absurd si fara logica…

La fel si ingrijorarea pe scumpirea gazului venit de la Rusi! Hello noi suntem a 2 tara din Europa la productia de gaze naturale despre ce vorbim?? Noi importam doar 10% iar din toamna nu o sa mai avem nevoie de gazul rusesc pentru ca se va incepe extragerea gazului din Marea Neagra.

Asa ca noi suntem asigurati pe toate planurile ca avem o tara mare si bogata care ne ofera toate resursele naturale dar noi nu stim sa ne folosim de ele drept dovada ca avem aur si argint in pamant, resurse neexploatate cu sutele de mii de tone si as mai putea continua si cu alte minereuri.

Asa ca ingrijorarea noastra ar trebui sa fie doar legata de razboi si de rusi atat..

 153 total views,  1 views today

Repercusiunile razboiului dintre Rusia si Ucraina, si ingrijorarea despre aprovizionarea cu gaze si cereale!
Etichetat pe:                            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

9 + 1 =