Se face aproape o saptamana de cand detin o bicicleta electrica de tip ‘scuter’, fara permis, fara inmatriculare, fara asigurare. De 1 an tot imi doream sa-mi achizitionez un mijloc de transport ecologic si fara sa fiu nevoit sa dau de permis pentru ca nu-mi place birocratia si sa stau sa pierd luni de zile pentru un permis..  Asa aceasta bicicleta electrica de tip ‘scuter’ este limitata la 25km/h conform legii si are pedale. Dar eu le-am scos ca ma enerveaza, sunt puse multe prea in spate si nu poti pedala. 

Fara limita prinde undeva la 40/45km/h, avand un motor electric de 500w putere pot urca aproape orice deal. Am urcat pante de 10/12%.  Viitorul va fi cu siguranta „ecologic” deja UE obliga orasele sa aibe transport in comun electric. Si Vasluiul pana in 2020 trebuie sa achizitioneze troleibuze noi, pentru ca cele actuale sunt vechi si nu prea circula.

Sa revenim la subiect. Bicicleta electrica de tip ‘Scuter’ a costat 3600 lei redus de la 4000 de lei si poate fi achizitionat de la Bimax.ro, importator de vehicule electrice in Romania aveti aici link  Scuterul are o baterie de 48v cu 20 Ah ce are o autonomie de 50/60km parcursi pe asfalt si drum drept, cu o viteza constanta de 20km/h.  Daca pe drum aveti dealuri autonomia va scadea la 35/40km parcursi  testat de mine! A si, oamenii se uita lung la tine cand esti in trafic, asta pentru ca nu se aude nimic cand circuli, este singura bicicleta electrica de tip ‘scuter’ din oras si e ceva nou si diferit 🙂

Bicicleta electrica are 70kg: doar bateria are 20 si ceva de kg. Deci e nevoie sa ai ceva forta sa o duci in casa, et 4 in cazul meu. Daca stai la casa o poti incarca direct de pe scuter, avand o mufa special facuta pentru asa ceva. Bicicleta are o garantie de 1 an pentru componente si 6 luni pentru baterie. E cam putin, avand in vedere ca Ungurii cei care produc aceasta bicicleta ofera garantie de 2 ani si 1 an la baterie.

In incheiere pot spune ca e un mijloc de transport fantastic, silentios, nu polueaza si te plimbi de placere cu el. Sper ca pe viitor vor exista ‘Statii de reincarcare rapida’  sa nu astepti sa o incarci in 6-8 ore. Sa o incarci in 30 de min sa zicem! 

Sper ca o voi folosi ani de zile fara probleme tehnice si fara incidente, si legat de baterie as avea de gand ca pe viitor sa-mi achizitionez una pe Lithiu Ion ce are doar 7-10kg maxim si se incarca in 3, 4 ore.  Dar si pretul este pe masura din pacate, costa undeva la  20 mil o asemenea baterie, fata de 8-10 mil una pe Acid.

 

Ma deplasez „ECO” prin oras
Etichetat pe:                    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 4 =