Definitia calatoriei sau a voiajului

Călătoria (în unele contexte se poate folosi și termenul voiaj[1] este drumul pe care îl face un om, folosind orice mijloc, în locuri relativ depărtate din punct de vedere geografic. [2]

Oamenii au călătorit încă din timpuri preistorice: inițial pentru a găsi alimente și, apoi, pentru comerț, explorări și plăcere. Unii au călătorit pe mari distanțe pentru a scăpa de pericol sau de oprimare. Cu toate acestea, abia din secolul XIX, odată cu apariția noilor mijloace de transport eficiente, călătoriile au devenit accesibile publicului larg. În 1990, existau 425 milioane de turiști în toată lumea.

Turismul a devenit cea mai dezvoltată industrie a lumii, tot mai multe persoane plecând de acasă pentru scurte perioade de timp. Deși majoritatea oamenilor merg să își vadă părinții și rudele sau să exploreze o nouă țară, unii iau scurte pauze pentru a merge în stațiuni balneare, iar alții iau parte la tururi educative. Oamenii mai călătoresc, de asemenea, pentru a lua parte la întâlniri de afaceri.

Sursa: ro.wikipedia.org foto: ro.wikipedia.org

Loading

Related Images:

Definitia calatoriei sau a voiajului
Etichetat pe:                

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *