Avantajele si dezavantajele unei trotinete electrice, sau a unui scuter electric!

Iata ce avantaje si dezavantaje ai daca folosesti un scuter sau o trotineta electrica!

In Romania de vreo 5,6 ani au aparut aceste vehicule electrice care ne fac viata mai usoara si care au costuri foarte mici in comparatie cu o masina, sau cu un scuter clasic pe benzina!

Avantajele unui scuter/trotineta electrica!

 1. Esti prietenos cu natura si nu poluezi
 2. Nu faci zgomot deci nu poluezi fonic
 3. Nu platesti la statie sa bagi benzina deci ai costuri mai mici de doar 50 bani/incarcare la trotineta si 1 leu pe incarcare la scuter.
 4. Nu ai piese si prea multe consumabile care se pot strica la acest vehicul, cu mici exceptii atunci cand faci pana sau imbatraneste cauciucul.
 5. In cazul trotinetelor o poti lua in casa la incarcat si depozita pe timpul iernii, un avantaj fata de un scuter care il lasi in fata blocului
 6. Cheltuieli intr-un an de zile la aceste vehicule pot fi doar de oridinul catorva zeci de lei la curent. La aceste vehicule daca nu apare vreo defectiune ai de schimbat doar bateria odata la 3/4 ani daca este una de calitate si bineinteles placutele de frana sau sabotii si cauciucurile dar nu si ulei/benzina+alte piese care se strica la un scuter pe benzina.
 7. Ai toate puterea de care dispui din prima secunda de utilizare, adica vei pleca primul de la semafor, nu ca in cazul celor pe benzina care au nevoie de cateva zeci de secunde sa ajunga la puterea maxima a motorului.
 8. Nu trebuie sa inmatriculezi trotineta sau sa o asiguri daca nu vrei, la fel si la scuterul electric daca are limitare la 25km/h

Dezavantajele de a detine un scuter sau o trotineta electrica!

 1. Infrastructura in Romania inca nu este pusa la punct ca in China sau in India unde exista service-uri si statii de incarcare peste tot! Ca sa repari un scuter electric trebuie sa detii cunostinte in domeniu si nu oricine repara asa ceva. Nu exista nici macar cate un service pentru o regiune intreaga, sunt doar in Bucuresti service-uri si prin Arad sau prin Bistrita unde un distribuitor vinde.
 2. Piesele necesare reparatiei unui scuter electric sau a unei trotinete nu se gasesc peste tot. De multe ori trebuie sa dai comanda si sa astepti sa vina din China
 3. Trebuie sa dai foarte multi bani pe transport ca sa duci scuterul la service/meserias.
 4. Bateriile sunt destul de scumpe. De genul catorva sute de lei pentru trotinete si mii de lei pentru scuter si daca te bucuri la ieftin cu „celul no name” peste 6 luni/1 an va trebui sa o schimbi
 5. Trotinetele ieftine din Romania sunt de proasta calitate, incep sa prinda joc la sistemul de pliere ori sa scartaie. Pe langa asta nu au putere sa urce pante cu inclinatie mare.

Din ce se vede totusi sunt mai multe avantaje decat dezavantaje si nu mi-au venit in minte chiar toate avantajele unui vehicul electric! Eu detin un scuter electric de 3 ani jumatate si sunt foarte multumit de el!

Loading

Avantajele si dezavantajele unei trotinete electrice, sau a unui scuter electric!
Etichetat pe:                

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *