3 Semne de „slabire” si imbatranire la o baterie „Litiu Ion”

Pe langa semnul evident „autonomie” mai mica mai sunt multe alte semne pe care le descoperi cu timpul!

  1. Iarna dar si primavara cand afara este rece bateria nu da totul deodata
  2. Din cauza ca bateria nu trimite suficienti amperi catre controler  motorul iti da suturi
  3. Bateria se incalzeste mai greu, deci randament scazut.

De ex daca iesi cu bateria neincalzita la drum, si asta presupune minim 20 de grade ea nu va da randament maxim o anumita perioada pana se incalzeste, asta este valabil doar la bateriile batrane. Eu am 2 baterii litiu ion si la cea mai tinerica nu am asemenea simptome.

Daca tii bateria peste noapte afara si chiar de nu au fost temperaturi cu – ea tot va fi afectata de frig si la plecare ai sa observi cum iti da suturi motorul. Azi de ex am intampinat problema asta dupa ce a stat peste noapte afara si mi-a dat suturi motorul la 51v deci anormal cand de obicei eu primeam cand bateria era pe la 10% si avea voltaj 48v.

Am stat unde aveam treaba in jur de o ora si nu era inca suficient de incalzita si pentru ca voltajul era si mai scazut 49v pana acasa a mers doar in suturi, si la viteza mica.. Eu de obicei cum am zis aveam simptomele astea pe la 47-48v..

Deci in concluzie o baterie batrana va da simptome dupa 2-3 ani de la utilizare, depinde nr de cicluri „reincarcari” pe care le are. Bateria de care dau exemplu are 4 ani „samsung” si pe langa autonomie mai mica are simptome iarna si primavara: fix ca la un om batran care mai are dureri  si alte probleme datorata varstei..

Loading

3 Semne de „slabire” si imbatranire la o baterie „Litiu Ion”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *