Review: Cuptor electric cu convectie „Tefal Optimo 19L” | Inlocuitorul vechiului cuptor cu microunde (Video)

Zilele astea am renuntat la vechiul cuptor cu microunde care era deja depasit si care schimba gustul mancarurilor si care il foloseam doar la incalzit. Era mare si greu si ocupa locul degeaba pe dulapul din bucatarie. Am o luna si ceva de cand tot inspectez piata si review-urile cuptoarelor electric cu convectie si fara si m-am oprit la acest model.

De ce am ales modelul asta? Pentru ca e la o dimensiune potrivita 19 litri e fix ce am eu nevoie si pentru ca e cu convectie.

Ce este acest sistem de convectie?

Convectia presupune miscarea fortata a aerului in interiorul cuptorului. Fluxul maselor de aer, creat de ventilator permite amestecarea aerului rece si cald, iar in acest fel se produce distribuirea uniforma a caldurii pe tot interiorul cuptorului. Indiferent de distanta de la elementul incalzitor, temperatura va fi practic aceeasi in orice punct al cuptorului.

Fiind distribuit eficient, aerul fierbinte se misca in jurul alimentelor si le ajuta sa se coaca uniform. Veti constata ca preparatele pe care le veti gati in cuptor vor fi foarte bine gatite. De asemenea, un alt mare avantaj al utilizarii unui cuptor electric cu convectie este ca timpul de coacere va fi redus. Nu va mai trebui sa asteptati o perioada lunga de timp pentru ca mancarea voastra sa fie gata.

Principiul de convectie functioneaza similar cu vantul intr-o zi geroasa. Atunci cand bate vantul, iar afara este ger, temperatura pare mult mai scazuta. In procesul de gatire cu convectie se aplica acelasi principiu. Apeland la niste cuptoare incorporabile, veti vedea ca gatirea preparatelor va fi uniforma. Utilizarea ventilatorului va ajuta la uniformizarea temperaturii din interiorul cuptorului.

sursa: www.hendi.ro

Ca o concluzie pot spune ca daca ai convectia activata mancarea se incalzeste mai repede fata de incalizirea clasica doar pe rezistente. Acum sa nu va asteptati sa va incaleasca mancare intr-un minut ca la cel cu microunde ca este imposibil chiar de dai la 240 de grade deodata..

Ca avantaj la acest cuptor fata de microunde e ca pastreaza caldura in interior dar se si infierbanta cuptorul. Vad normal atat timp cat ai 240 grade la interior. Cuptoarele cu microunde nu se incing la interior.

De acum urmeaza sa si coc ceva la el si sa vad cum coace, dar din review-urile de pe emag.ro oamenii sunt multumiti de acest cuptor. Pana la urma este Tefal brand cu experienta adica trebuie sa fie destul de bun.

Loading

Related Images:

Review: Cuptor electric cu convectie „Tefal Optimo 19L” | Inlocuitorul vechiului cuptor cu microunde (Video)
Etichetat pe:            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *