Barbat in varsta de 37 de ani din comuna Banca, retinut de politisti dupa ce acesta ar fi ucis cu intentie o ovina

 

BĂRBAT REȚINUT DE POLIȚIȘTII BIROULUI PROTECȚIA ANIMALELOR 

 

Poliţiştii  Biroului Protecția Animalelor Vaslui, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, au reținut un bărbat în vârstă de 37 de ani, din comuna Banca,  județul Vaslui, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de ”uciderea animalelor, cu intenție, fără drept” și  ”rănirea cu intenție a animalelor”.

Polițiștii Biroului Protecția Animalelor Vaslui au documentat și probat activitatea infracțională a unui bărbat, bănuit de comiterea infracțiunilor de ”uciderea animalelor, cu intenție, fără drept” și ”rănirea cu intenție a animalelor”, în data de 3 ianuarie 2023, în comuna Zorleni, județul Vaslui.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii vasluieni au stabilit că, la data de 3 ianuarie 2023, la ora 09.45, persoana cercetată, bărbat în vârstă de 37 de ani, domiciliat în localitatea Sălcioara, comuna Banca, județul Vaslui, în timp ce se afla la volanul unui autoturism, înmatriculat în municipiul București, ar fi urmărit și acroșat mai multe ovine și o caprină, ce ar fi pătruns și pășunat pe un teren agricol, aflat în extravilanul localității Zorleni, deținut de către o societate comercială, la care persoana cercetată deține calitatea de director.

În urma impactului a rezultat decesul unei ovine și rănirea a trei caprine și o ovină. 

În data de 10 ianuarie 2023, ca urmare a administrării probatoriului, polițiștii vasluieni au luat față de bărbatul cercetat măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore. Acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad pentru dispunerea unei măsuri preventive.

 

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”uciderea animalelor, cu intenție, fără drept” și  ”rănirea cu intenție a animalelor”.

 

*

Reamintim cetățenilor că din data de 19 mai 2022 au intrat în vigoare noi prevederi legale, respectiv Legea 138 din 13 mai 2022 pentru modificarea și completarea Legii 205 din 2004 privind protecția animalelor, astfel au fost stabilite sancțiuni mai aspre pentru cei care comit orice act de cruzime sau violență asupra acestora.

 

Articolul 25

(1) Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă:

 1. a) intervenţiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codotomia, cuparea urechilor, secţionarea corzilor vocale, ablaţia ghearelor, coltilotul ciocului şi dinţilor;
 2. b) despărţirea puilor de mamă până la vârsta de minimum opt săptămâni de viaţă în vederea comercializării, exceptând îndepărtarea puilor de mamă înainte de perioada minimă specifică speciei pentru înţărcare;
 3. c) folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea, dacă le creează suferinţă.

(2) Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la 5 ani sau cu amendă:

 1. a) folosirea animalelor sălbatice aparţinând subîncrengăturii vertebrate, indiferent de gradul de îmblânzire, născute în captivitate sau capturate din natură, în spectacole de circ, circuri ambulante, caravane şi trupe de artişti ambulanţi, precum şi în orice alte tipuri de spectacole similare;
 2. b) folosirea armelor cu tranchilizant asupra animalelor în alte situaţii decât pentru imobilizarea acestora;
 3. c) practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive;
 4. d) rănirea cu intenţie a animalelor.

(3) Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani:

 1. a) uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept;
 2. b) schingiuirea animalelor;
 3. c) organizarea de lupte între animale sau cu animale;
 4. d) zoofilia.

(4) În cazul condamnării pentru una dintre infracţiunile prevăzute la alin. (1) şi (2), instanţa poate dispune ca pedeapsă complementară interdicţia de a deţine animale pentru o perioadă de la un an la 5 ani.

 

Loading

Barbat in varsta de 37 de ani din comuna Banca, retinut de politisti dupa ce acesta ar fi ucis cu intentie o ovina

Un comentariu la „Barbat in varsta de 37 de ani din comuna Banca, retinut de politisti dupa ce acesta ar fi ucis cu intentie o ovina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *